Na Vojnoj akademiji obeležen završetak školovanja 66. klase Komandno-štabnog usavršavanja 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Na Vojnoj akademiji u Beogradu danas je održana svečanost povodom završetka školovanja oficira 66. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, školovanje je završilo 66 oficira iz Srbije, pet iz Bosne i Hercegovine i jedan iz oružanih snaga Alžira.

Prvi u rangu 66. klase Komandno-štabnog usavršavanja je major Danilo Zlatković, drugi je major Vladimir Božović, a treći je pukovnik Petar Čestić iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Obraćajući se na svečanosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da je „zahvaljujući upornosti i tvrdoglavosti vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića“, Vojska Srbije danas „i bolje opremljena i bolje nagrađena, naoružanija, sigurnija, modernija“.

„Zato i u ovim teškim danima ovaj narod može da se osloni na nju. Ne pitamo mi koji nam neprijatelj preti, već pitamo šta je potrebno da učinimo da sačuvamo svoju zemlju, svoj narod i svoju slobodu“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je po odluci predsednika Srbije, trojici prvorangiranih oficira Komandno-štabnog usavršavanja uručio paradne bodeže dok je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović bodeže uručio oficirima oružanih snaga stranih zemalja.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlja drugi nivo stručnog usavršavanja oficira. Organizuje se i realizuje kao redovno i traje jednu školsku godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari