Na vrtić u Novom Pazaru čeka 300 dece 1Foto: S. N.

Kapaciteti u pet vrtića novopazarske Predškolske ustanove „Mladost“ maksimalno su popunjeni.

U njima je trenutno trenutno 2.258 dece na celodnevnom i poludnevnom boravku, od jaslica do predškolskog uzrasta, a na listi čekanja je blizu 300 mališana.

Sabina Hoćanin, direktorka te ustanove, za Danas, je potvrdila da je, poslednjih godina, broj dece na listi čekanja konstantan.

Očekuje da će taj broj biti smanjen otvaranjem novog vrtića, čija izgradnja se privodi kraju.

– Novi objekat vrtića „Naše dete“, u naselju Ćukovac, trebalo bi da bude završen i otvoren do početka juna, a deca će u njemu boraviti od septembra. Za taj i ostalih pet vrtića upis, za narednu godinu, počinje u maju – objašnjava Hoćanin.

Ministarka prosvete i nauke u tehničkom mandatu Slavica Đukić – Dejanović, pre dva dana, sa čelnicima lokalne samouprave, obišla radove na izgradnji tog objekta

-Iskreno se nadam da će Vlada Srbije imati sluha za potrebe lokalne samouprave za izgranju još jednog objekta u okviru Predškolske ustanove ‘Mladost’. Ima mnogo razloga da evropski Novi Pazar, koji neguje tradiciju, ide krupnim koracima napred – rekla je Đukić-Dejanović.

U novom objektu vrtića “Naše dete” kapaciteti će biti duplirani. Imaće površinu od blizu 1.900 kvadrata, gde će biti smešteno oko 270 dece raspoređenih u 14 grupa.

Izgradnja je počela prošle godine i tada je rečeno da će biti završena do polovine maja ove godine. Investicija je vredna više od 212 miliona dinara.

Od 1. septembra prošle godine, roditelji plaćaju 5.900 dinara za boravak dece u vrtiću.

Direktorka Hoćanin objašnjava da roditelji imaju popust za drugo i treće dete, koja su u vrtiću.

Za drugo dete popust je 10 odsto, a za treće boravak je besplatan. Besplatan boravak ima i 70 mališana sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari