Na Zlatiboru sve spremno za prvomajske praznike 1Foto: Nenad Kovačević

Za prvomajske praznike na Zlatiboru očekuje se više od 12.000 gostiju, a na sam dan – 1. maja i do dva i po puta više posetilaca, koji mogu da računaju na mnoštvo zabavnih, kulturnih muzičkih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

– Opština Čajetina i sva lokalna javna preduzeća su uredili sve lokalitete i Zlatibor spremno dočekuje goste. Tokom praznika, gosti mogu da posete Mokru Goru i da se voze „Šarganskom osmicom“, Ski-centar Tornik, koji će raditi od 29. aprila do 2. maja i da uživaju u vožnji panoramskom žičarom i bobom na šinama. U ponudi je i poseta speleološkom biseru – Stopića pećini, atraktivnom vodopadu u Gostilju, Muzeja Staro selo u Sirogojnu i drugih lokaliteta u blizini Zlatibora, objasnio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

– Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su pripremili i spektakularni koncert Zdravka Čolića, koji će biti 1. maja u 20 časova na Kraljevom trgu i njime želelimo da upotpunimo poundu tokom prvomajskih praznika, dodao je Živanović.  

Istakavši da se u vreme praznika očekuje više od 12.000 turista, a 1.maja i do 30.000 gostiju, on je naveo da će posećenost biti znatno veća nego za vreme uskršnjih praznika.

– Hotelijeri su ponudili četvorednevne i petodnevne aranžmne, koji koštaju od 150 evra do 30.000 dinara dnevno po osobi i nude značajne popuste – rekao je podsetio na to da smeštaj u privatnim apartmanima i vilama košta od deset evra dnevno po osobi, te da cena zavisi od kategorije objekata i udaljenosti od centra Zlatibora.

Kako je Zlatibor tradicionalno popularna destinacija i za provomajske uranke, osim postojećih izletišta u dolini reke Rzava, preko Previje, do Vodica i Ribničkog jezera, uređena su i nova izletišta i to na Oku, kod česme, kao i na Gradini, iznad Čajetine, gde je izgrađen i vidikovac.

Osvrnivši se na nedavne uskršnje praznike, Živanović je naveo da se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija po bagatstvu sadržaja koje nudi, te da to dokazuje činjenica da je u tom periodu, i pored lošeg vremena i niskih temperatura, ugostio oko 10.000 turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari