Nacionalni konvent osudio izjavu Miloša Jovanovića 1foto FoNet Milica Vučković

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji osudio je danas izjavu poslanika koalicije NADA Miloša Jovanovića, za koju tvrde da predstavlja uvredu, ne samo novinarke Emine Kovačević, kojoj je upućen, već svih žena u Srbiji.

„Mizogene i seksističke stilske figure u javnom prostoru postale su skoro svakodnevna pojava. Narodni poslanici, kao nosioci zakonodavne vlasti i gradjanskog suvereniteta u tom smislu moraju imati i jaču svest i veću odgovornost za prepoznavanje i uzdržavanje od neprimerenih formulacija“, navodi Nacionalni konvent o Evropskoj uniji u saopštenju.

Pozvali su sve političke aktere da se uzdrže od netačne i neutemeljene retorike o procesu evropskih integracija i podsetili su da je evropski put volja većine gradjana Srbije u kontinuitetu, s obzirom da su se na njega pozivale sve stranke koje su pobeđivale na izborima zadnjih 20 godina.

Na konferenciji za novinare poslaničke grupe NADA-Novi DSS-POKS, koja je održana u četvrtak u holu Narodne skupštine, Miloš Jovanović je, odgovarajući na pitanje o pomoći Srbiji iz EU, novinarki rekao „Niko Vas ne pita za koliko novca biste Vi spavali sa svima nama jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, u trenutku kada je pored njega stajalo nekoliko narodnih poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari