Nacionalni park Fruška gora: Vožnja kvadova i motocikala van asfaltiranih puteva opasna po posetioce parka, šteti prirodi i uznemirava životinje 1Foto: Pixabay/Pexels

Poštovanje zakonskih propisa je ključno za očuvanje prirode i biljnog i životinjskog sveta, dok vožnja kvadova i motocikala van asfaltiranih puteva predstavlja opasnost po druge posetioce parka, izaziva štetu prirodnom okruženju i uznemirava životinje, saopštavaju iz Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“.

U skladu sa članom 51, stav 1, tačka 3 ’’Zakona o šumama’’, zabranjeno je kretanje motornim vozilima izvan puteva koji su za to namenjeni, osim za službene potrebe, kažu iz Uprave JPNP “Fruška gora”

– Bezbednost svih posetilaca nacionalnog parka je na prvom mestu. Neophodno je voziti pažljivo, poštovati ograničenja brzine, posebno u delovima parka gde se nalazi veći broj pešaka ili biciklista – dodaje se u saopštenju.

JPNP “Fruška gora” savetuju svim ljubiteljima vožnje kvadova i motocikala da se informišu o propisima i pravilima vožnje u nacionalnom parku, prekoračenje ograničenja pristupa šumi zakonom je kažnjivo.

– Vožnja kvadova i motocikala bez registarskih tablica kvalifikuje se kao prikrivanje identiteta i predstavlja kršenje zakona – nastavljaju u saopštenju.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari