Nacionalni savet Roma: Nismo delili novac ni pakete za izbore 1Romi, zastava

„Nacionalni savet romske nacionalne manjine kategorički odbacuje tvrdnje gospodina Šajna da su članovi Saveta i rukovodstvo učestvovali u kupovini glasova i podeli paketa na nedovno održanim izborima i napominje da za takve tvrdnje Šajn nema dokaze“, ističu za Danas u Nacionalnom savetu Roma, odgovarajući na optužbe koje je na njihov račun uputio predsednik Romske partije Srđan Šajn.

Kako dodaju, poslednji put kada je Nacionalni savet učestvovao u podeli paketa bio je kada su u saradnji sa Ministarstvom rada i Crvenim krstom delili prehrambene i higijenske pakete za vreme vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa i u saradnji sa Helpom u poplavljenim područjima na jugu Srbije u romskim naseljima pre dve godine.

„Takođe želimo da istaknemo da je predhodno saopštenje koje smo vam poslali nama uputilo 52 romska udruženja kao krovnoj instituciji za pitanja romske nacionalne manjine, a da smo mi samo vama prosledili u izvornom obliku kako smo dobili“, zaključuju u Nacionalnom savetu.

Podsetimo, predsednik Romske partije Srđan Šajn je rekao za naš list da je za nedavne izbore čak dva miliona evra dato Romima za glasanje, a da im se sada preti da o tome ne govore. Pritom je optužio deo Nacionalnog saveta Roma da je učestvovao u tim mahinacijama, najavivši krivične prijave protiv njih, dok su njega iz Saveta označili kao kriminalca i „političkog metuzalema“ koji nema dokaze za svoje tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari