Romska partija podnela krivičnu prijavu protiv Nacionalnog saveta Roma 1Romi, zastava

Romska partija prijavila je danas Višem tužilaštvu u Beogradu N.N. lice zbog osnovane sumnje da je u ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine iznelo niz neistina i uvreda na račun Romske partije i njenog predsednika Srđana Šajna, navodi Šajn za Danas.

Kako dodaje, takođe su prijavili i N.N. lice koje je “anketiralo više od 70 NVO u ime Nacionalnog saveta, svesno svog uticaja u vezi sa pitanjima za koja nema ovlašćenja”.

– Suština naše krivične prijave jeste da ljudi u Nacionalnom savetu romske nacionalne manjine nisu bogovi romskog naroda, da je ova organizacija sa jasnim javnim ovlašćenjima a da je njen izlazak iz zakonom predviđenih ovlašćenja ozbiljna zloupotreba, za šta je zaprećena zatvorska kazna i do 12 godina – navodi Šajn povodom krivične prijave.

On dodaje da Romska partija očekuje da se u vezi sa njihovom prijavom formira predmet u tužilaštvu  i u skladu sa time dalje procesuira.

Šajn podseća da je u listu Danas obijavljeno saopštenje koje je potpisano kao Nacionalni savet romske nacionalne manjine, kao i da je isto podržano od više od 70 NVO u Srbiji. U tom saopštenju se, dodaje, govori da je Romska partija privatna organizacija te da je njen predsednik kriminalac.

Podsetimo, Srđan Šajn je upravo za Danas naveo da su pripadnici romske zajednice za nedavne izbore dobili čak dva miliona evra u vidu paketa i novca, kako bi glasali kako im je naređeno, a da su posle toga zastrašivani i ucenjivani da o tome ne govore.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine potom je odgovorio saopštenjem u kojem navode da je Šajn kriminalac, ali i pružajući punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari