NADA podržala proteste građana zbog rušenja vile iz 1930. godine na Vračaru 1Foto: FoNet/NADA

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), saopštila je danas da podržava protest građana zbog rušenja vile izgrađene 1930. godine u beogradskoj opštini Vračar.

Vila u ulici Internacionalnih brigada bila je ranije zaštićena od strane Zavoda za zaštitu spomenika Beograda, a koalicija NADA zatražila je u saopštenju da se hitno procesuira investitor, koji bez dozvole nadležnih organa ruši tu vilu.

Iz koalicije su zatražili da se na navedenoj parceli isključivo dozvoli izgradnja identičnog objekta, kao i da se obustave sve procedure koje se tiču delova grada koji su uživali prethodnu zaštitu, ili urbanističku zaštitu, dok Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda i Vlada Srbije ne završe sa proglašenjem trajne zaštite.

„Ako ništa od ovih zahteva ne bude prihvaćeno, podržavamo poziv udruženja na mirne proteste koji će podrazumevati i radikalnije mere poput blokiranja prometnih saobraćajnica“, navodi se u saopštenju.

Društvo za ulepšavanje Vračara i Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca najavili su protest sa blokadom saobraćajnica za subotu 20. novembar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari