Nagli skok broja inficiranih u Arilju   1Foto: Nenad Kovačević

U poslednja 24 časa, u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno  105 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je dva i po puta više nego dan ranije, kada ih je bilo 40.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, najviše novoinficiranih je u Arilju (31), gde je registrovan najveći porast broja obolelih, pošto je dan ranije u tom gradu bila zaražena samo jedna soba. Slede Užice (25), Požega (17), Čajetina (8), Nova Varoš, Priboj i Sjenca sa po šest, Prijepolje (5) i Kosjerić sa jednim obolelim.

Da je epidemijska situacija u tom okrugu i dalje nestabilna ukazuju podaci tog Zavoda o broju novoinficiranih tokom protekle sedmice. Prošlog utorka bilo je 130, u sredu 100, narednog dana 99, u petak  117, u subotu 89, dan kasnije 59, u ponedeljak 40, a u utorak 105 obolenih.

U tom okrugu je pregledan 701 pacijent, što je znatno više nego dan ranije kada je bilo 451 pregled.

Trenutno, u zdravstvenim ustanovama u tom okrugu na lečenju je 319 pacijenata, odnosno tri više nego prethodnog dana. U Užicu, u kovid bolnici i Opštoj bolnici, smešteno je 218, u Priboju 51, Požegi 43 i Prijepolju sedam pacijenata.

U teškom stanju je 18 bolesnika, koji su na respiratorima , od kojih je 15 u Užicu i tri u Priboju.

Proteklog dana, u bolnicama i stacionarima u tom okrugu, primljeno je 28, a optušteno sa lečenja 27 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari