Nagrada “Bogdan Tirnanić” Daliboru Bubnjeviću, uredniku Lista Zrenjanin 1Foto: Jovan Nj.Drndak

Zrenjaninski novinar Dalibor Bubnjević, glavni i odgvorni urednik Lista Zrenjanin, dobitnik je nagrade „Bogdan Tirnanić“ za kolumnu koju objavljuje od 2007 godine u ovim novinama.

Nagradu dodeljuje Udruženje novinara Srbije a predsednica žirija ove godine je novinarka N1 televizije Ksenija Pavkov dok su u žiriju još Marko Nedeljković, Goran Sivački, Slobodan Radičević i Bogdan Vranješević.

„Biti laureat najznačajnijeg nacionalnog priznanja za kolumnu je izuzetna čast. Naročito raduje to što nagrada stiže u godini kada list „Zrenjanin“ obeležava 70 godina postojanja“, kaže za Danas kolega Bubnjević.

Kako stoji u obrazloženju nagrade, Bubnjević 15 godina objavljuje komentare u “Zrenjaninu” i ne libi se da izrazi sopstveno mišljenje. To čini jedinstvenim stilom, neretko koristeći ironiju, sarkazam i retorička pitanja, a postignuti uticaj komentara predstavlja rezultat autorovog dugogodišnjeg beskompromisnog pisanja, navodi se u tekstu nagrade.

„Komentatorima nikada nije lako. U turbulentnom vremenu u kojem se sve manje čita izazov je biti aktuelan i atraktivan. Iz nedelje u nedelju
nastojim da biranim rečima i jasnim stilom kažem mnogo toga između redova. Čitaoce ne treba potcenjivati, oni su spremni i sposobni da
razumeju sve nivoe poruke koje im autor šalje. Hvala im na podršci koju mi pružaju već 15 godina“, kaže u izjavi Danasu Dalibor Bubnjević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u sredu 21. decembra u 13 sati u Pres centru UNS-a. Inače, ovu nagradu do sada su, između ostalih,  primili Olja Bečković, Cvjetin Milivojević, Nikola Tomić, Aleksandar Milošević.

Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinaru Vuku Cvijiću kao i ostale nagrade novinarima koji su ovogodišnji dobitnici priznanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari