Nagrada "Dobar primer Novog optimizma" Minji Bogavac 1Milena Minja Bogavac Foto: Ivan Božić

Dobitnica nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“ za 2018. godinu je rediteljka i spisateljica Milena Minja Bogavac, saopštio je pokret Novi optimizam.

Pokret Novi Optimizam od 2004. godine  svakog 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava i rođendan našeg Pokreta dodeljuje  nagradu „Dobar primer Novog optimizma“ . Nagrada se dodeljuje osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su jasno izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu ,,Novog optimizma’’, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu.

Kako navode, Minja Bogavac je prethodnih godina postala prepoznatljiva po stavovima koje beskompromisno zastupa, kako kroz svoje pozorišne komade I književna dela, tako i u javnim nastupima i na društvenim mrežama. U njenim predstavama obrađuju se aktuelne teme dnevno-političkog karaktera (a sa ciljem da se pronađu dublji uzroci paradoksa naše  svakodnevice), dok se u isto vreme promovišu vrednosti jednakosti, antifašizma, tolerancije, solidarnosti I razumevanja koje su danas ugrožene, ne samo na ovim prostorima već I na globalnom nivou.Verujemo da je ova mlada umetnica svojim delima i aktivizmom postala pravi primer koji inspiriše i motiviše, pre svega mlade ljude, ali i čitavo društvo, da poštuje i unapređuje navedene vrednosti.

Minja Bogavac je mlada umetnica koja je upela da čvrsto uspostavi i svoju poziciju u kulturnom životu Srbije i regiona. Mišljenja smo da njen optimizam, pored svih postignuća, dolazi sa njenom mladošću koja treba da budemotivacija omladini da se opredele zavrednosti koje ona svojim životom i radom zastupa.

Ujedno, ovim putem vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate skup povodom svečanog proglašenja dobitnika nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“ za 2018. godinu, koji će biti održan u četvrtak 29. novembra  u 20 časova u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu (Kapetan Mišina 6a).

Tom prilikom biće pročitano obrazloženje za dodelu nagrade, a nakon toga će uslediti koktel i muzički program. Publika će takođe imati priliku da pogleda izbor minjinih najboljih tvitova u vidu izložbe. Dok je za učenike XVII gimanzije napravljen poseban program, istog dana.u vidu radionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.