Nagrada za satiričnu hrabrost uručena Dragoljubu Draži Petroviću (FOTO) 1Foto: Siniša Obrenić

Devetnaesti Međunarodni festival humora i satire pod sloganom “Satira na pola koplja”, posvećen Vladimiru Bulatoviću Vibu, održan je večeras u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Priznanje za satiričnu hrabrost Beogradskog aforističarskog kruga (BAK) uručeno je Dragoljubu Draži Petroviću, glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista „Danas”. Petrović je nagradu posvetio svojoj supruzi rečima: „ona je hrabra a ja sam satiričan“.

Nagrada za satiričnu hrabrost uručena Dragoljubu Draži Petroviću (FOTO) 2
Foto: Siniša Obrenić

Nagrada za najbolju satiričnu pesmu pripala je Ljiljana Krstić a Milku Stojkoviću priznanje za najbolju satiričnu priču. Za doprinos satiričnoj karikaturi nagrađen je Muhamed Đerlek iz Novog Pazara. Nagradu za životno delo dobio je Dragutin Minić Karlo.

Nagrada za satiričnu hrabrost uručena Dragoljubu Draži Petroviću (FOTO) 3
Foto: Miroslav Dragojević

Na regionalnom konkursu za najbolji izgovoreni aforizam na manifestaciji su se nadmetali aforističari iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nagradu za najbolji aforizam osvojio je Dejan Tomčević iz Bajine Baste.

Za afirmaciju satire u svetu ove godine priznanje je pripalo Gordani Jović Stojkovskoj iz Severne Makedonije, Babkenu Simonjanu iz Jermenije, Mladenu Vukoviću iz Hrvatske i Milanu Kupeckom iz Slovačke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari