Najavljena distribucija preko 12.000 higijenskih paketa najugroženijim građanima 1Foto: Informativna služba Grada Požarevca (Ilustracija)

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, distribuirati preko 12.000 higijenskih porodičnih paketa najugroženijim građanima u 179 podstandardnih naselja na teritoriji 29 gradova i opština u Srbiji, najavila je danas ministarka Marija Obradović.

Obradović je, posle potpisivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva i Crvenog krsta Srbije, istakla da je raspodela ovih paketa, pored niza akcija na terenu koje Ministarstvo već sprovodi, samo još jedan vid podrške građanima koji žive u podstandardnim naseljima u borbi protiv pandemije virusa Kovid 19.

U saopštenju se navodi da će organizacije Crvenog krsta pružiti i dodatnu podršku na terenu jedinicama lokalne samouprave u procesu prijavljivanja građana podstandardnih naselja za imunizaciju i zahvalila Crvenom krstu što pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije LJubomir Miladinović poručio je da je ova organizacija od početka krize pružila pomoć za više od 760.000 građana, podelila pola miliona higijenskih i paketa hrane i distribuirala više od 1,3 miliona komada zaštitne opreme.

Ministarstvo i Crveni krst Srbije će, u saradnji sa jedinicima lokalnih samouprava, koordinirati raspodelu paketa na terenu, uz finansijsku podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Fondacije za otvoreno društvo, SGKO i UNHCR kao partnera u ovoj humanitarnoj akciji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari