Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Milan Marković podneo je izveštaj, u formi pisma, svim stanovnicima tri opštine na jugu Srbije, u kojem je naveo da je najveći uspeh ovog tela u proteklih godinu dana uključivanje predstavnika albanske zajednice u njegov rad. Marković navodi da je podneo izveštaj u vidu pisma na srpskom, albanskom i romskom jeziku, na adrese svih građana tri opštine.


Pored uključivanja predstavnika albanske zajednice u rad Koordinacionog tela, Marković je kao uspehe naveo i otvaranje jedinice Ekonomskog i Pravnog fakulteta Niškog univerziteta i više od 300 miliona dinara uloženih u infrastrukturne projekte kako bi se osnažila privreda u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

– Koordinaciono telo je svim đacima koji su 2009. godine pošli u prvi razred poklonilo torbe sa školskim priborom. Dodelili smo stipendije za 152 srednjoškolca, 58 iz Preševa, 55 iz Bujanovca i 39 iz Medveđe, navodi se između ostalog u ovom pismu. Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela, mališani u Bujanovcu, Preševu i Medveđi su bili u prilici da uživaju u predstavama „Avanture Petra Pana“ i „Peća i vuk“, a grupa od 14 srednjoškolaca Srba, Albanaca i Roma kreirala je predstavu „Ti i Ja smo Mi“. dodaje se u pismu – izveštaju.

Od aktivnosti Koordinacionog tela, Marković je izdvojio i projekat „Jačanje kapaciteta za inkluzivan lokalni razvoj u južnoj Srbiji“, projekat „Promovisanje održanja mira u južnoj Srbiji“ i „Dane ombudsmana“ na jugu Srbije, kojim se najavljuje otvaranje kancelarija Zaštitnika građana van Beograda.

U saopštenju se navodi da je ovo drugi put da se Marković pismom direktno obraća svakom stanovniku Preševa, Bujanovca i Medveđe pojedinačno, jer je prvi put to učinio posle imenovanja na funkciju, u septembru 2008. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari