Poznati baletski studio “Amadeus” iz Požarevca, osvojio je još jedno međunarodno priznanje u pregršti internacionalnh nagrada kada je na njegova koreografija proglašena za najbolju na prestižnom festivalu u Beču.

Inače, Internacional Dance Festival, Vienna 2014 okupio je rekordnih 2600 učesnika iz Francuske, Poljske, Ukrajine, Grčke, Turske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Rusije, Češke, Bugarske, Azerbejdžana, Mađarske i Slovačke. Izvedeno je čak 259 numera i koreografija. Baletski studio Amadeus iz Požarevca je nastupio u tri najmlađe starosne kategorije: Baby, Mini i Children i u ovoj ogromnoj konkurenciji, devojčice su osvojile pet zlatnih i jednu srebrnu medalju, a pripala su im i dva četvrta mesta. “Amadeus” je u svoj grad pored medalja, doneo i deset pehara. Dobijene su i dve specijalne nagrade. Kao najbolja koreografija Bečkog festivala besplatnu kotizaciju za Evropsko takmičenje po izboru dobila je koreografija “Cirkus”, a Danica Živanović kao najbolji solista dobila je besplatnu kotizaciju i smeštaj za naredno evropsko takmičenje u italijanskom gradu Riminiju.

Ovog vikenda Amadeus će nastupiti na tradicionalnom Strumičkom karnevalu u Makedoniji koji slovi za najveći karneval u regionu. Strumica će proslaviti dvadest godina od ulaska u Federaciju karnevalskih gradova Evrope, dok Požarevac ove godine obeležava petogodišnjicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari