Na sednici Izvršnog odbora Zajednice klubova Jelen Superlige, koja je održana u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, svi članovi IO konstatovali su da se dosadašnji tok takmičenja odvija na regularan način, u skladu sa propisima i u duhu fer-pleja i odbacili sve špekulacije o neregularnostima u prethodnom kolu.

 Tom prilikom istaknuto je da nezadovoljstvo izazvano pojedinim sudijskim odlukama nikome ne daje za pravo da ruši ceo sistem i stvara lošu sliku o Superligi Srbije, uz konstataciju da su prisutne sudijske greške sastavni deo fudbalske igre i na višim nivoima takmičenja. Dosadašnji tok takmičenja ocenjen je najvišom mogućom ocenom, a svi klubovi imaju obavezu da sve utakmice u prvenstvu igraju sa najboljim timom, maksimalno posvećeni pobedi i vođeni isključivo sportskim motivima u skladu sa pravilima fudbalske igre.

Ovom prilikom doneta je doluka da se Sudijskoj komisiji sugeriše da u preostale tri utakmice delegira samo najbolje sudije i najbolje kontrolore suđenja, a svi članovi klubova Superlige obavezali su se da će u slučaju bilo kakvih saznanja u vezi sa nesportskim ili sumnjivim radnjama odmah obavestiti Direktora lige. Izvršni odbor je oštro osudio sve medijske pokušaje i neosnovane optužbe pojedinaca o neregularnostima u takmičenju i doneo odluku da će radi zaštite ugleda Superlige ovakvi i slični nastupi biti sankcionsiani u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSS-a. Klubovi su izrazili jedinstvo u nameri da se nastavi sa započetom realizacijom zacrtanih ciljeva (kvalitetno takmičenje, svojinska transformacija, poreske olakšice, pronalaženje generalnog sponzora, podizanje tržišne vrednosti TV prava, maksimiziranje prihoda, popravljanje imidža Super lige…).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari