Najzagađeniji januar u Beogradu u poslednjih šest godina

Podaci Sekretarijata za životnu sredinu demantuju premijerku Srbije

Ostavite komentar


  1. Premijerka izjavila zbog povećanog nivoa zagađenja u Srbiji, da nema mesta ni razloga za paniku, jer se ne radi o nečem što je nova pojava, pošto se to ponavlja godinama, zbog vremenskih uslova. Isto važi i za slučaj lokalnog manijaka, i on već godinama ubija i maltretira sugrađane, ali pošto se to ponavlja godinama, nema mesta ni razloga za paniku, to nije nova pojava. . . Garant je kod kuće stavila nekoliko prečišćivača za vazduh, a mi da ne pravimo paniku

  2. Glavni razlog za zagađenost je ipak svest o problemu. Ovi podaci koji su objavljeni su samo statistika koja govori o trendu a ne o konkretnoj situaciji jer će cela priča o zagađenju otići u 27. plan kad počnu topli dani i neće biti aktuelna sve dok ponovo januar ne bude ekstremno miran, bez vetra i padavina. Ako sledeći januar bude snežan i vetrovit (a jedno ide sa drugim) cela priča pada u zaborav a ako bude sličan proteklom onda će opet nastupiti teška histerija javnosti ali bez posledica kao što i ova neće imati nikakvih posledica. Ekologija je skup hobi za koji srbi nemaju ni novca ni volje a pre svega svesti. Tu svest je moguće promeniti i izgraditi tek kad počne masovno da se razmišlja o novim vozilima, toplotnim pumpama i debelim izolacijama a za to je ipak potrebno da minimalac bude barem 800-900 eura a prosečna plata barem 1500 eura od čega je Srbija daleko decenijama ako ikad i dospe dotle. Ovo je šah-mat situacija koju ne rešavaju zakoni, uredbe i ograničenja bilo koje vrste već isključivo ekonomski rast privrede i.jačanje ekonomske moći stanovništva. Jedino što je izvesno je da sa socijalistima i radikalima ali i sa nereformisanim demokratama nastalim kao puka opozicija komunistima ili nečemu čist vazduh i voda postati ekstremno luksuzna roba. To bi svako ko glasa morao da zna.

  3. Aaa debelo smo u februaru? Inace hoce to kada je januar najtopliji od kada se u Srbiji vrse merenja. Pa nema snega i vetra. Onda tokom noci smrzne, izjutra otopi, krene da isparava, izmesa se sa stetnim materijama i eto smoga. Verovatno su ovi na vlasti krivi i za globalne klimatske promene .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.