Nakon pisanja Danasa stanari centra Zaječara prodisali: Očišćena je jaruga u kojoj su bile zmije i pacovi 1Foto: M.S. / Danas

Samo par dana nakon pisanja Danasa, jaruga u centru Zaječara je delimično uređena. Smeće je uklonjeno, a trava pokošena. Stanari kažu moguće i celokupno uređenje tog dela grada.

Da vlast u Zaječaru funkcioniše po principu „ne radimo ništa, dok neko to ne spomene“ dokaz je jaruga u centru grada, koja je nakon pisanja Danasa očišćena.

Mesecima je ona ružila ovaj deo grada Zaječara, a kako su stanari istakli za Danas, pojavili su se pacovi i zmije,opasnost za građane i za decu.

Pored ovog problema sa jarugom, drugi problem je rasveta u ovom delu grada, kao i armatura koja godinama viri iz betona, gde neko ozbiljno može da se povredi, što se i dogodilo pre desetak dana.

Jedan od stanara pomenutog dela grada, kazao je za Danas da su se u utorak pojavili “neki” ljudi, među kojima su bili i komunalni inspektori i „gledali su i merili“, kako da se ovo ruglo u samom centru grada konačno uredi.

“Smatram da je posao inspekcije i komunalne milicije da obilaze grad i da u saradnji sa građanima uočavaju i rešavaju komunalne problem. Kod nas je suprotno – prvo neko mora da se povredi, pa da se o tome piše, pa tek onda da se problem reši, ako se u međuvremenu to ne zaboravi”, ističe naš sagovornik.

Još jedan stanar ovog dela grada navodi za Danas da je tu nekada bio parkić, a da je sada to mesto zapušteno, da je postavljena meteorološka stanica, a da se u parku nalazi i ostavljeni stari kiosk.

“Do pre par dana ovde je bila trava, sve je bilo uraslo. Hvala vam što ste pisali, i nakon toga su malo uredili. Nije mi jasno da ovaj parkić nije u funkciji godinama i da su u njemu postavili meteorološku stanicu i jedan stari kiosk. Da li to nije moglo da se postavi na neko drugo mesto” pita se naš sagovornik.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari