Nakon što se samozapalio autobus “Niš- ekspresa” na gradskoj liniji u Nišu: SSP traži odgovornost za štetan ugovor i ugrožavanje bezbednosti građana 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Narodna poslanica Jelena Milošević, iz Stranke slobode i pravde, zatražila je danas odgovornost svih koji su učestvovali u potpisivanju štetnog ugovora između Grada i “Niš- ekspresa” i drugih prevoznika, kao i onih koji su uvrstili u javni gradski prevoz neispravne autobuse koji ugrožavaju bezbednost građana.

Reagovanje je usledilo nakon što se juče popodne iz još neutvrđenih razloga na kružnom toku u centru Niške Banje zapalio i skoro potpuno izgoreo autobus „Niš- ekspresa“ koji saobraća na gradskoj liniji do ove banje.

“Ovo nije prvi put da se zapale ili pokvare autobusi koji prevoze Nišlije i samo pukom srećom niko nije stradao, za sada. Autobusi su u katastrofalnom stanju, dok javni prevoz nikad nije bio skuplji a lošiji”, rekla je Milošević.

Milošević je osim odgovornosti nadležnih zatražila i da se obavi vanredni tehnički pregled svih autobusa u javnom gradskom prevozu, kao i revizija ugovora između Grada i prevoznika.

Nakon što se samozapalio autobus “Niš- ekspresa” na gradskoj liniji u Nišu: SSP traži odgovornost za štetan ugovor i ugrožavanje bezbednosti građana 2
Jelena Milošević: Foto privatna arhiva

Ona je ocenila da je ugovor “štetan po Grad Niš, a da je javni prevoz svake godine sve skuplji, jer je odgovornost za broj prodatih komercijalnih karata na Gradu umesto na prevoznicima, dok broj prodatih karata niko ne kontroliše”.

Milošević je podsetila da je Grad zaključio ovaj ugovor 2020. godine, na period od sedam godina, a da je njegova vrednost bila nešto veća od 11 milijardi dinara, zbog čega je predstavljao “najveću javnu nabavku u istoriji Niša”.

“Nišlije, dakle, plaćaju godišnje više od 2, 5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale. Ne mogu se igrati životima ljudi, kako bi pojedinci zadovoljili svoje interese”, rekla je ona.

Ona je kazala da bezbednost građana mora da bude na prvom mestu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari