Nakon što su uklonjeni zbog pritiska vlasti bilbordi "Kreni-Promeni" biće ponovo postavljeni u Novom Sadu 1Bilbordi u Novom Sadu, foto: Kreni-promeni

Bilbordi pokreta „Kreni-Promeni“ koji su sklonjeni nakon pritisaka gradske vlasti, biće ipak vraćeni nakon rekacije javnosti. Reč je o bilboridima sa QR kodom koji građanima omogućavaju da se informišu o stepenu zagađenja vazduha u svom gradu, saopštio je ovaj pokret.

„Juče smo obavešteni i ponuđeno nam je da se bilbordi ipak ponovo postave u Novom Sadu nakon Nove godine“ – saopštili su iz „Kreni-Promeni“.

„U Novom Sadu ćemo danas ipak građanima podeliti plakate na kojima se takođe nalazi QR kod koji očitavanjem preko telefona daje informacije o zagađenju i zdravstvenim preporukama. Istu akciju sprovešćemo i u celoj Srbiji uz pomoć oko 300 građana koji su se prijavili za ovu akciju. Današnji susret sa Novosađanima zakazan je u 17h ispred Vladičanskog dvora u Novom Sadu (ugao Dunavseke i Gimnazijske ulice)“ navodi se u saopštenju.

„Mislimo da je dobro informisanje građana u interesu svih i bespotrebno je da se energija javnih institucija vrši na svađu sa građanima, stručnjacima i pokretima koji predlažu dobronamerna i konkretna rešenja. Primer za to je upravo i nesreća u Pirotu, i ona pokazuje brojne slabosti i sistema železnica i informisanja, ali i šta se dešava kada se ne slušaju stručnjaci koji istovremeno ukazuju da rad sa opasnim materijama koji planira da sprovodi Rio Tinto, ne može biti sproveden bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životne sredine“ zaključuje se u saopštenju pokreta „Kreni-Promeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari