Nakon subotnjeg sunčanog dana, kakvo nas vreme očekuje sutra? 1Foto: Shutterstock/Finn stock

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i malo svežije, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde slaba kratkotrajna kiša, dok će na visokim planinama padati slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, zapadni i severozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva do sedam stepeni, najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i malo svežije. Duvaće slab do umeren vetar, zapadni i severozapadni, u toku noći jugoistočni. Najniža temperatura će biti oko sedam stepeni, najviša dnevna oko 13.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U većini mesta biće suvo vreme, samo u ponedeljak i utorak tek ponegde će biti slaba kratkotrajna kiša. Od petka se očekuje porast temperature uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, a tokom sledećeg vikenda kiša se očekuje na severu i zapadu zemlje.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 18. februar 2024:

Moguće su uobičajene tegobe hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari