U zadnjih nekoliko dana desilo se više slučaja napada na novinare od strane predstavnika vlasti i lokalnih moćnika. Poslednji takav napad desio se 9. marta, oko 19 časova u selu Krupaja kod Žagubice na zboru građana.

Predsednik opštine Žagubica dr Dragi Damjanović, koji je član stranke“ G17 plus, na tom skupu fizički i verbalno napao je novinarku, koja je ujedno i snimatelj, krepoljinske televizije „AS“ Aleksandru Đorđević, dok je snimala pomenuti skup. On je tom prilikom zadao nekoliko udaraca novinarki ujedno udarivši i kameru koja je povredila novinarku. Slučaj je prijavljen policiji koja je novinarku uputila na pregled u požarevačku bolnicu.

Novinarka Aleksandra Đorđević kaže da je šokirana fizičkim napadom na nju od strane predsednika opštine Žagubica dok je obavljala novinarski zadatak, pogotovu što je on po profesiji lekar-pedijatar i bivši narodni poslanik.

– Ja sam u selo Krupaja došla da snimim zbor građana na poziv predstavnika tog sela. Oko 19 časova snimala sam pokrivalice i predsednika opštine kako se pozdravlja sa građanima. On se u jednom trenutku okrenuo prema meni rekavši šta ću ja tu i ko mi je dao dozvolu da snimama. Rekla sam da sam na radnom zadatku, na šta me je opsovao i pesnicom, udario u kameru, koja me je od siline udarca udarila u predelu glave. To mu nije bilo dosta pa je još nekolko puta udario mene i kameru, što se vidi na snimku, koji sam okačila na jutjubu. Ne mogu da shvatim da jedan predsednik opštine, koji je po profesiji lekar, fizički napadne devojku od 24 godine i nanese joj povrede. Razoćarana sam i postupkom meštana Krupaje koji me nisu zaštitili, već su se otvoreno stavili na predsednikovu stranu. – priča napadnuta novinarka Aleksandra Đoršević.

Ona kaža da je policiji ispričala ceo događaj i da su joj rekli da sutradan ode u požarevačku bolnicu na detaljne preglede i da izveštaje lekara dostavi njima, kako bi formirali prijavu. Prema njenim rečima celu noć nije trenula jer je imala jaku glavobolju, vrtoglavicu i da je nekolko puta povraćala usled jake mučnine.

Predsednik opštine Žagubica dr Dragi Damnjanović negirao je da je bilo ikakvog napada na novinarku, a kamoli da joj je naneo fizičke povrede.

– Već duže vreme ta „divlja“ televizija me u stopu prati i pušta razne skečeve na njenom kanalu, ismevajući me pred javnošću. Svi njihovi prilozi o meni i mom radu u opštini negativno su usmereni. Njihovu novinarku nisam ni mrko pogledao , a kamoli vređao i fizički napao. To mogu da potvrde okupljen narod na zboru. Samo sam je pitao ko ju je zvao i da li ima dozvolu da snima skup. Okupljeni građani su je zamolili da napusti skup i da ne može bez dozvole da snima događaj. To je prava istina. Sve ostalo su izmišljotine i špekulacije koje imaju za cilj da me pred izbore diskredituju – rekao je predsednik žagubičke opštine dr Dragi Damnjanović i dodao da iza svega toga stoji vlasnik televizije „AS“ Safet Pavlović koji se kandidovao za predsednika opštine Žagubica na predstojećim izborima, želeći da na ovaj način sebi podigne rejting a njemu umanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari