Napadači na novosadski kafić Crni ovan pušteni na slobodu: Tužilaštvo zatražilo meru zabrane prilaska lokalu 1Foto: 021.rs

Trojica mladića koji su napali vlasnika i goste lokala Crni ovan u Novom Sadu i tom prilikom povredili dvoje ljudi, pušteni su na slobodu jer tužilaštvo Osnovnog suda u ovom gradu nije zatražilo pritvor, nego meru zabrane prilaska.

„Osumnjičeni su saslušani na okolnosti navedenog krivičnog dela, te je ovo Tužilaštvo nakon saslušanja, a na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, podnelo predlog za izricanje mere zabrane prilaženja predmetnom lokalu, te prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima N. S. i B. Š.“, rekli su u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Iz Osnovnog suda se čeka još uvek na odluku Sudije za prethodni postpak povodom zahteva tužioca.

Oni su dodali da su uz prijavu kako su počilini krivično delo nasilničko ponašanje, saslušani S. D. (22), D. A. (23) i M. G. (21) iz Novog Sada.

Podsetimo, trojica neofašista pokušali su u nedelju uveče da demoliraju kultni novosadski lokal Crni ovan, povredivši tom prilikom dvoje ljudi. Ovo je četvrti napad na ovaj kafić u poslednjih godinu dana.

Sem vlasnika lokala Bojana Šovljanskog, koji je zadobio povrede leđa, njegov kolega povređen je po podlaktici i rebrima od udaraca bokserom, ali je i posečen od stakla koje su razbili napadači koji su bili naoružani nožem, bokserom, palicom i mačetom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari