Treći napad u godinu dana: Novosadski "Crni ovan" ponovo na udaru fašističkih organizacija 1foto: 021

Lokal „Crni ovan“, koji se nalazi u pasažu između Zmaj Jovine i Ilije Ognjanovića u Novom Sadu, obijen je u noći između nedelje i ponedeljka.

Obaveštenje o obijanju objavljeno je na društvenim mrežama ovog lokala, a ovu informaciju potvrdio je za 021.rs i vlasnik lokala Bojan Šovljanski.

„Ovo je treći put da je napadnut lokal u zadnjih par meseci od strane fašističke organizacije. Izlepljene su nalepnice Zentropa, to su sledbenici Hitlerove ideologije. Cepali su sve što ima veze sa antifašističkom borbom i slobodarskom ideologijom“, kaže Šovljanski.

Dodaje da su počupali i ukrali reklamni materijal i cirade sa lokala.

Kako se uverio reporter 021.rs na licu mesta, brava „Crnog ovna“ je obijena, a na terenu su, danas oko podneva, bili i forenzičari koji su uzimali otiske.

Inače, ovo nije prvi napad na prostorije „Crnog ovna“. U junu ove godine, napadnuti su lokal i članica koja je zaključavala klub. Pre toga je lokal napadnut 10. decembra 2021. godine.

Na pitanje da li je bilo epiloga kada je reč o prethodnim napadima, Šovljanski kaže da policija nije rešila ove slučajeve.

„Čak kada je napadnut jedan naš prijatelj i kada su mu pokidali majicu oni su ga pitali kakvu je majicu imao. Kada je rekao da je imao ‘Antifa’ majicu, oni su mu rekli da je bolje da je imao hrvatsku zastavu nego to. Tako da, jasno nam je da neke ozbiljnije istrage verovatno nije ni bilo“, naveo je on.

Na društvenim mrežama pozvani su Novosađani da pomognu da se sanira šteta nastala na ovom kultnom novosadskom mestu uplatom na račun 205-9001018425504-96.

„Crni ovan“ je mesto susreta uživalaca subkulture, umetnika i velikog broja kućnih ljubimaca i uličnih životinja. Ovde se se održavaju sajmovi alternativnih delatnosti, organizuju benefit događaji, govori o aktivizmu, sluša kvalitetna muzika, pomaže napuštenim životinjama i uživa u hladu velikog starog javora. U Novom Sadu je poznat i kao „antifašistički lokal“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.