Napadaču na srpske mladiće kod Štrpca određen pritvor od 30 dana 1Arhiva Foto: Privatna arhiva/Danas

Osnovni sud u Uroševcu usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva i odredio meru pritvora u trajanju od 30 dana A. K, osumnjičenom da je ranio dva građanina srpske nacionalnosti u Štrpcu 6. januara.

A. K. se sumnjiči da je izvršio krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“, „upotreba opasnog oružja ili oruđa“ i „izazivanje opšte opasnosti“ Krivičnog zakona Republike Kosovo (KPRK), prenosi „Zakletva za pravdu“.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara s predumišljajem pokušao da liši života povređenog M. S. i S. S, na taj način što je, dok se kretao svojim automobilom i kada je stigao na ulazu u selo, primetio neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je, ne mogavši da se pomeri. Zatim je zaustavio automobil i nakon verbalne svađe na licu mesta, izvadio je revolver i pucao dva puta pogodivši povređene, a od ovih hitaca, povređeni su zadobili telesne povrede, zbog kojih su prvobitno upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Uroševcu.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je u subotu određivanje mere pritvora protiv A. K, zbog sumnje da je izvršen pokušaj ubistva M.S. i S.S., 6. januara u selu Gotovuša, podseća KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari