Napadi Ane Brnabić na Danas dostigli vrhunac: Oni ubijaju Srbiju, nastaviću da se borim protiv toga 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Napadi Ane Brnabić, predsednice Vlade Srbije, na list Danas večeras su dostigli vrhunac optužbama da  svakodnevno objavljujemo laži o predsednku Srbije, te da svojim radom „ubijamo Srbiju“.

Gostujući u emisiji Hit tvit koja se emituje na televiziji Pink Brnabić je naglasila da će nastaviti da se bori protiv pisanja Danasa, ističući da to jeste njen posao.

– Moj posao je da Srbija ide napred, da se u Srbiji bolje živi. Njihov posao je da nas uspore, kazala je Brnabić.

Predsednica Vlade je, reagujući na saopštenje Evropske federacije novinara, koji su njene nastupe okarakterisali kao napade na slobodu medija, rekla da ona nikoga ne napada, već da je samo predstavila statističke podatke. Prema njenoj analizi, na 85 odsto naslovnih strana dnevnog lista Danas u ovoj godini nalazio se tekst o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Kada se oni makar ne bi stavljali na moralni pijadestal profesionalnosti sa kojeg sude svima nama, pa i nekako. Ali, oni se ne bave novinarstvom, već služe interesima jednog tajkuna koji želi da se bavi politikom kako bi mogao opet da krade, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da nema problem sa tim da neko ne bude za predsednika Srbije ili nju, ali da ima problem sa iznošenjem laži.

– Njihova uređivačka politika se svodi na kontriranje Vučiću. I pritom šta god da kažete oni će da predstave to kao napad na njih. Takve stvari ubijaju ovu zemlju i boriću se protiv toga, kazala je Brnabić „ilustrujući“ svoje reči sa tri naslovnice Danasa iz januara ove godine kada je priča dana bila poseta Vučićevog sina Danila Vučića Banjaluci na obeležavanje Dana Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari