Napadi na medijske sajtove 1

Sajt Regionalne informativne agencije JUGpress od sinoć je meta hakerskih napada, saopštavjau iz ovog onajn medija.

Kako je ustanovila tehnička podrška sajta samo u vreme od 13 do 14 sati danas napadi su dolazili sa 40.000 različitih IP adresa koje se, uglavnom, nalaze na teritoriji Bangladeša, SAD I Velike Britanije.

Napadi traju čitavog dana nesmanjenim intenzitetom i sadržaj sajta www.jugpress.com je zbog toga od sinoć nedivljiv.

Danas pre podne počeli su hakerski napadi i na sajt leskovačkog nedeljnika Nova Naš reč, na adresi www.novanasarec.org.rs.

Tehnička podrška ovog sajta kaže da napadi dolaze s aviše IP adresa koje se nalaze u inostranstvu.

JUGpress i Nova Naša reč imaju sličnu uredjivačku politiku koja se zasniva na visokim standardima profesionalnog, nezavisnog i istinitog novinarstva.

Zbog takve uredjivačke politike i jedan i drugi mediji su skoro stalno kažnjavani na konkursima za sufinasiranje medijskih sadržaja od javnog interesa nedobijanjem sredstava a u slučaju kada su projekti odobravani na loklnim konkursima, to je bilo uz drastično smanjivanje budžeta.

Zbog takvog načina načina pisanja ali i zato što objavljuje već jedanaest godina i tekstove na albanskom jeziku, sajt JUGpressa je vise puta do sada hakovan.

JUGpress se bavi regionom južne Srbije, Kosova i severozapadne Makedonije dok se Nova Naša reč bavi uglavnom temama vezanim za grad Leskovac i opštine Jablaničkog upravnog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.