Dve osobe su ranjene kada su sirijski vojnici nedaleko od grada Homsa juče zapucali na turske autobuse sa vernicima sa hadžiluka u Saudijskoj Arabiji, naveo je jedan od vozača. Autobusima je dozvoljeno da nastave ka Turskoj, a jedan ranjeni vozač je u bolnici.


Jedan od vozača je kazao da se autobusom u Tursku iz Saudijske Arabije vraćalo 25 mesara posle velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, odnosno Dana žrtve, kada se žrtvuju ovce. „Stali smo na kontrolnom punktu. Sirijski vojnici su se pojavili iza vreća s peskom i počeli da psuju (turskog premijera) Redžepa Tajipa Erdogana kada smo im rekli da smo Turci. Onda su iznenada zapucali na autobus“, rekao je taj vozač.

On je dodao da je čuo da su napadnuta još dva turska autobusa i da je ranjen i jedan putnik. „Potvrđujemo da se napad dogodio u Siriji“, rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Turske i ponovio upozorenje građanima da ne putuju u Siriju, zahvaćenu antivladinom pobunom. Napetost između Sirije i Turske raste jer Ankara sve glasnije osuđuje režimBašara al Asada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari