„Naprednjake ne zanima istorija Beograda, već samo kvadrati“

Ruši se zgrada Hotela Dom, vila na Vračaru se nadziđuje uprkos zabrani inspekcije

Ostavite komentar


  1. Sve je toliko suplje i puno rupa da gradjani vise ne znaju gde pre i protiv cega da protestuju. A i njima ce dosaditi, nece biti energije i kartel drzava ce nici u sred Evrope. Ovima dopusteno svasta da rade, za EU mi smo „deponija“ projekat. Uzece sta valja od ljudskih resursa a ostali da robuju i uzivaju u toksicnom okruzenju (sto drustva sto zivotne sredine). Svima na korist samo narodu na stetu. Potpuno smo unisteni.

  2. Mala ispravka. Hotel Dom se nalazi na Savskom vencu, a to su nekada zvali Zapadni Vračar. Nažalost od tih kosovskih biznismena moraćemo da se sklanjamo. Gde bace pogled, ako im se svidi, kupuju i ruše. Starog Beograda više neće biti.

  3. Pa da li neko sumnja da je ZZZS i gđa Olivera van tokova ovog društva? Zna se šta biva ako produžiš zaštitu na nečemu što je neko već stavio pod šapu i proračunao budući profit…

  4. Sta li narod ceka ?

    Bahatost korumpirane ekipe na vrhu je toliko uzela maha da vrhuska sve pred sobom unistava a pritom gleda da maximizuje svoj profit.

    Unistava se priroda, drvece se sece, parkovi se unistavaju, zasticene zgrade se ruse a pritom fasade obicnih zgrada padaju na glave, oluci ne funkcionisu, semafori se ne popravljaju, mostovi i ulice se raspadaju.

    Kvadrati i „luksuzni“ kompleksi su najvazniji.

    Da li ce gradjani cutati i kad pocne otimacina privatne svojine ?

  5. Lepota arhitekture Vracara je godinama unistavana.
    Deo oko Hrama unisten je 2006,2007 ,2008.Dubljanska,Sumatovacka,neke vile na Neimaru,sve je ruseno.
    Na zalost,niko se nije tada bunio.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.