Narodna stranka u Kragujevcu: Naplata parkinga nedeljom loša odluka 1Foto: JKP Šumadija

Odluka JKP Šumadija da se naplata parkinga na posebnom parkiralištu Tržnica Aerodrom obavlja i nedeljom je loša, kažu u Narodnoj stranci u Kragujevcu.

Oni ističu da gradske vlasti pokušava da finansijske probleme u JKP Šumadija nadomesti uzimanjem što više novca od građana Kragujevca, umesto da odgovori na pitanja o stanju nerentabilne investicije u vidu Javne garaže u centru grada.

– Grad će naplaćivati parking nedeljom, kada naši sugrađani obavljaju uobičajne aktivnosti nabavke namirnica. Pitamo se da li će uvesti naplatu parkiranja nedeljom u celom gradu, kako bi nadomestili svoje katastrofalne odluke, kažu u ovoj stranci.

Problem parkiranja u Kragujevcu, po njima, trebalo bi rešavati uvažavajući socio-ekonomski položaj sugrađana i kroz planski pristup tom problemu.

GO Narodne stranke smatra da izgradnja nerentabilnih javnih garaža, bez prethodno obavljenih analiza, predstavlja samo trošenje novca građana, a ne doprinosi rešavanju problema parkiranja u gradu.

Da podsetimo, JKP Šumadija je donela odluku po kojoj će se od 1. decembra naplata parkiranja na parkiralištu Tržnica Aerodrom vršiti i nedeljom.

U ovom naselju naplata parkiranja uvedena je tek u decembru prošle godine, a ono sada postaje prvo naselje u kome će se parking, bar na posebnim parkiralištima, naplaćivati i nedeljom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari