Radno vreme prodavnica i pošta za Uskrs 1Foto: Beta/DRAGAN GOJIĆ/MO

Za vreme uskršnjih praznika radno vreme prodavnica i supermarketa biće izmenjeno.

Kako se navodi, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Manje ili veće prodavnice će mahom na Veliki petak biti otvorene, ali sa skraćenim radnim vremenom do 18 časova.

U subotu će skoro sve raditi uobičajeno, ali će zato za Vaskrs sve skoro do jedne biti zatvorene.

Od ponedeljka sve se, međutim, vraća u normalu iako je zvanično i 17. april neradni dan.

Privatne prodavnice mogu da rade i 24 sata dnevno, ali i da budu zatvorene.

Sve prodavnice kompanije Lidl Srbija, na Veliki petak, 14. aprila, radiće skraćeno, do 18 časova, dok će Vaskrs, 16. april, biti neradan dan.

Za sve one koji budu imali potrebu za kupovinom uoči Vaskrsa, u subotu, 15. aprila, Lidl prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu, od 8.00 do 22.00 časa, osim onih koje i inače rade do 21 čas.

Već u ponedeljak, Lidl radnje će imati redovno radno vreme.

Većina banaka, državnih, gradskih ili opštinskih šaltera ponovo će raditi tek u utorak 18. aprila.

Neće se naplaćivati parking

Parking servis u Beogradu neće naplaćivati parkiranje od petka do ponedeljka, 14. do 17. aprila, a prodavnice prehrambenih prozvoda radiće po izmenjenim rasporedu.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Parking servis je saopštio danas da će tokom praznika dežurati ekipa „pauk“ službe i da će redovna naplata parkiranja biti nastavljena u utorak 18. aprila.

Izmenjen red vožnje gradskog prevoza

Osim što će ugostiteljski i trgovinski objekti raditi po izmenjenom radnom vremenu, do promena će doći i u režimu rada javnog prevoza.

U petak, 14. aprila, primenjivaće se red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, a u nedelju i ponedeljak 16. i 17. aprila važiće nedeljni red vožnje za nedelju, naveo je Sekretarijat za javni prevoz.

Dežuraće 82 pošte u Srbiji

Tokom vaskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila 2023. godine, radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 82 pošte u celoj zemlji, saopšteno je iz JP Pošte Srbije.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno –non-stop.

U petak i subotu 14-15. aprila i ponedeljak 17. aprila, radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u „Univereksport“ objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru i Zrenjaninu.

Dežuraće i druge pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima. Na Vaskrs, u nedelju 16. aprila, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Spisak dežurnih pošta sa radnim vremenima dajemo u tabeli OVDE.

Radno vreme pijaca

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP „Beogradske pijace“, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila 2023, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19.00.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, u nedelju, 16. aprila, osim sledećih pijaca: „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi u periodu od 6.00 do 14.00.

Pijaca „OTC“ – Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8.00 do 16.00, dok će na Uskrs, 16. aprila, i u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci „Zemun“, na Uskrs, u nedelju 16. aprila, radiće od 00 do 24 časa, dok će parking na pijaci „Dušanovac“ raditi od 7.00 do 15.00.

Apoteke

Većina državnih apoteka će od petka do ponedeljka biti zatvorene, ili će na Veliki petak i u ponedeljak raditi skraćeno. Međutim, dežurne apoteke radiće 24 sata na dan, baš kao i mnoge privatne apotekarske ustanove.

Dežurne apoteke u Beogradu koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika:

  • Sveti Sava, Nemanjina 2 (6643-170)
  • „Prvi maj“, Kralja Milana 9 (3241-349)
  • „Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30 (2601-887)
  • „Zemun“, Glavna 34 (2618-582)
  • „Gornji grad“; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac (8129-611)

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari