Narodni pokret Srbije podneo krivičnu prijavu protiv načelnika UKP Ninoslava Cmolića 1foto: R.Z./ATAImages

Krivičnu prijavu protiv načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslava Cmolića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti Narodni pokret Srbije je danas podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U saopštenju tog pokreta navodi se da u prijavi stoji da je Cmolić na televiziji Informer, rekao o Vlasima da imaju „poseban profil ličnosti, bez empatije, nizak IQ (kvocijent inteligencije) i da je ‘celo to podneblje čudno’ „.

„Na taj način Cmolić je zloupotrebom svog položaja načelnika UKP raspirio mržnju prema nacionalnoj manjini Vlaha direktno optuživši tu nacionalnu manjinu za nestanak i ubistvo dvogodišnje devojčice iz Bora, žigosavši čitavu jednu nacionalnu manjinu u Srbiji, a osumnjičeni imaju imena i prezimena i potpuno je za istragu irelevantno koje su nacionalnosti“ – piše u saopštenju.

Narodni pokret Srbije je od tužilaštva u Beogradu tražio da, u skladu sa zakonom, preduzme sve dokazne radnje na otkrivanju izvršenja krivičnog dela po osnovu navoda iz podnete krivične prijave i da podigne optužnicu protiv Cmolića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari