Ko je Ninoslav Cmolić, načelnik UKP-a? 1Foto: R.Z./ATAImages

Načelnik Uprave kriminalističe policije Ninoslav Cmolić dospeo je u žižu javnosti nakon gostovanja na Informer televiziji gde je komentarišući istragu naveo da  osumnjičeni imaju izuzetno nizak nivo IQ, kao i da je to podneblje bilo veoma čudno za policiju, jer je drugačiji naglasak, govor…završivši na kraju rečenicom „Vlasi su“.

Ova izjava je naišla na osudu mnogih nevladinih organizacija, kao i dela opozicije, jer smatraju da je svojom izjavom Cmolić uvredio Vlahe, kao i sve ljude borskog okruga.

Inače Ninoslav Cmolić je relativno brzo napredovao u MUP-u.

U njegovoj biografiji ne piše koji je fakultet tačno završio, već da je završio studije koje su bile usko povezane sa javnom upravom i pravom. U svetlu sporne izjave, bode još jedan podatak iz njegove biografije, a to je da se  posebno isticao u predmetima koji su se bavili pravnim i etičkim aspektima javne službe.

Načelnik UKP je započeo svoju karijeru na izvršilačkom mestu u SBPOK-u, da bi nakon toga postao šef Radne grupe za navijače.

Cmolićevo prezime spominje se i u Skaj prepiskama koje se nalaze u optužnici protiv Belivukovog klana.

Naime, u Skaj prepisci između crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji je koristio nadimak „Oficir“ i našeg policajca Daniela Jovanovića (u Skaju „Šakal“) spominje se operativac Radne grupe za navijače kojeg Cmolić drži uz sebe.

Cmolić je na mesto načelnika SBPOK-a došao 2020. godine kao Vulinov kadar, jer je Vulin pre toga smenio dotadašnjeg načelnika.

Na mestu načelnika SBPOK-a Cmolić se zadržao do januara 2023. godine kada je postavljen za načelnika UKP-a. On je na mesto prvog čoveka kriminalističke policije došao nakon penzionisanja tadašnjeg načelnika UKP-a Bogdana Pušića.

Iako se spominjao u prepiskama Skaj aplikacije, upravo je zbog zasluga za hapšenje Belivukove grupe, odnosno pripadnika SBPOK-a, Božidara Stolića koji je povezan sa Belivukovom grupom, 2021. godine Cmolić od strane Aleksandra Vučića odlikovan Zlatnom medaljom za hrabrost- Miloš Obilić.

Cmoliću ovo nisu prvi javni nastupi. Načelnik UKP-a, očigledno voli da se njegovo ime pominje u javnosti, pa je tako javno ulazio u sukobe sa opozicionim političarima nakon protesta u decembru nakon održanih izbora.

Cmolića su tada pojedini opozicioni političari označili kao „udarnu pesnicu“ režima Aleksandra Vučića.

Ninoslav Cmolić je od nedavno u braku sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari