Politička platforma Solidarnost traži ostavku načelnika Cmolića 1foto: R.Z./ATAImages

Politička platforma Solidarnost zatražila je danas hitnu ostavku načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslava Cmolića, jer je svojim izjavama na Informer televiziji duboko uznemirio javnost, izjavila je portparolka te organizacije Melanija Lojpur.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je način na koji se taj visoki funkcioner policije obratio javnosti, opisujući ljude za koje se sumnja da su počinioci zločina nad maloletnom devojčicom za kojom se danima traga, prevazilazi monstruoznost tabloidnih medija.

Način na koji se o počiniocima govori, opisi koji se koriste, kvalifikacije njihovih kognitivnih i emotivnih kapaciteta, kao i vrednosni komentari vezani za njihov etnicitet, fašisoidnog su karaktera, istakla je Lojpur.

Prema njenim rečima, tabloidni žargon je možda dozvoljen žutoj štampi, ali profesionalcima koji treba da budu stub stručnosti i visokih standarda profesije svakako ne sme biti dopušten.

Celokupna policijska profesija sa ovakvim ljudima na čelu gubi bilo kakav kredibilitet, jer se pre svih završenih radnji u samom postupku, dozvoljava nastup na televiziji tabloidnog tipa gde načelnik koristi duboko neprimeren rečnik, rekla je Lojpur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari