Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije zakazan za 17. septembar 1Foto: FoNet/Andrija Ilic

U Specijalnom sudu danas nije nastavljeno ponovljeno sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a naredno ročište je zakazano za petak 17. septembar.

Fondacija Slavko Ćuruvija je na svom sajtu objavila da sudjenje u ponovljenom postupku nije održano zbog sprečenosti  člana sudskog veća Dragana Miloševića.

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović nije precizirala šta je uzrok sprečenosti Miloševića i jedino je prokomentarisala da je „u iskrenom očekivanju“ da će se naredno ročište, ipak održati.

Oba ročišta, današnje i naredno, zakazana su pre tačno dva meseca, koliko je i trajala poslednja pauza u ponovljenom postupku.

Ovo sudjenje je počelo 5. oktobra prošle godine, a pre toga, u julu, je Apelacioni sud, zbog prekoračenja optužnice, oborio prvostepenu presudu iz 2019.

Tom presudom su čelnici i operativci Resora državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili proglašeni krivim i bila im je odredjena kazna zatvora od ukupno 100 godina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije zakazan za 17. septembar”

  1. Ovo je najobicnija sprdnja od sudjenja. Sve se zna ali niko nema cojones za osuditi zlocince. Mora da su u zadnjih 20 godina napredovali u patriote.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.