Nastavlja se avantura Salamandera Skamandera 1

Svetskom premijerom scenarija Fantastične zveri i gde ih naći 3 – Tajne Dambldora, zajedno sa trećom knjigom iz obnovljenog serijala o Hariju Poteru Džoan Ketlin Roulng – Hari Poter i zatvorenik iz Askabana, novosadska Čarobna knjiga nastavila je 19. jula ove godine realizaciju svog ambicioznog plana da, do ovogodišnjeg Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, kompletira jednu od najpopularnijih fantastičnih saga koje su obeležile kraj drugog i početak trećeg milenijuma.

(Potsetimo, prva knjiga – Hari Poter i Kamen mudrosti pojavila se 26. juna 1997.) Fantastične priče iz Čarobnjačkog sveta tako će vrlo brzo ponovo biti dostupne, uz već prisutnu Hogvortsku biblioteku i scenarije filmova iz serijala Fantastične zveri i gde ih naći, koje takođe objavljuje ČK.

Fantastične zveri i gde ih naći 3 – Tajne Dambldora knjiga je sa originalnim scenariom za film, u kome profesor Albus Dambldor zna da moćni mračni čarobnjak Gelert Grindelvald planira da zavlada čitavim čarobnjačkim svetom.

Onemogućen da ga zaustavi sam, on nalaže magizoologu Salamanderu Skamanderu da povede neustrašiv tim sastavljen od čarobnjaka, veštica i jednog hrabrog pekara Normalca u opasnu misiju tokom koje će se susresti sa novim i starim fantastičnim zverima i sukobiti se sa sve većom legijom Grindelvaldovih podanika.

I dok sve visi o koncu, pitanje je trenutka kada će i sam Dambldor morati da uđe u okršaj.

Scenario Fantastične zveri: Tajne Dambldora, koji su napisali Dž. K. Rouling i Stiv Klovs, treći je u petodelnom filmskom serijalu koji je osmislila čuvena autorka međunarodnih bestselera o Hariju Poteru.

Prema ovom scenariju snimljen je blokbaster u kome dobitnik Oskara Edi Redmejn glumi Salamandera Skamandera i u kome se otkrivaju nove, neverovatne tajne čarobnjačkog sveta. Prevod i adaptaciju za ĆK uradili su Vesna i Draško Roganović, koristeći prevod titla Zvonimira Ivanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.