Nastavlja se suđenje za pogibiju dvojice radnika u lučanskoj fabrici 1Mesto nesreće/ Foto:N. Kovačević

Suđenje optuženima za nesreću u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima nastaviće se u utorak, 3. novembra u 11 časova u Osnovnom sudu u Ivanjici.

U tragediji, koja se dogodila 14.jula 2017. godine, nakon eksplozije baruta u pogonu Raketna goriva, poginuli su radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Za njihovu pogibiju, odnosno za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, optuženi su Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u toj vojnoj fabrici.

Nastavlja se suđenje za pogibiju dvojice radnika u lučanskoj fabrici 2
Sud u Ivanjici/ Foto:N. Kovačević

Sudski proces je počeo 3. oktobra prošle godine, kada su se radnici lučanske fabrike i čelnici sindikata, navodno spontano, okupili ispred suda u Ivanjici i podržali direktora Radoša Milovanovića, a neki od njih su vređali članove porodice Milivojević. Porodicu pogunulog radnika, dolaskom ispred zgrade suda i prisutvom u sudnici, kasnije su podržali pojedinci, javne ličnost, građanski aktivisti i pojedina udruženja građana.

Optuženi su sve vreme negirali krivicu i pripisivali je poginulim radnicima, tvrdeći da se nastradali nisu pridržavali mera zaštite na radu.

Suđenje je otvoreno za javost i odvijaće se u skladu sa propisanim pritivepidemijskim merama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari