Nastavljen protest meštana Krčedina zbog vode 1Foto: mitrovica.info (printscreen Facebook)

Zbog svakodnevnog isključivanja sa vodovodne mreže nastavljaju se protesti u Krčedinu. U međuvremenu protestante je posetila i delegacija iz opštine Inđija koja je naišla na vruć doček.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, tokom tropskih vrućina oko 2.500 stanovnika Krčedina nema elementarne uslove za život – pijaću vodu, pa ne može da se okupa ili da napoji stoku.

Meštani trpe nestašice od jula meseca, a vodu imaju svega dva sata dnevno.

„Meštani ovog sela već tri godine pišu institucijama, koje su ‘gluve i slepe’ za njihovu muku i probleme. Ovih dana im je direktor ‘Vodovoda’ rekao da će nov bunar, ako bude dozvoljavao budžet i ako javne nabavke prođu bez smetnji, dobiti tek u oktobru. Još veću bahatost pokazao je gradonačelnik Inđije koji je poručio meštanima da ne pune bazene i da manje hlade lubenice“, kažu poznavaoci prilika u ovoj opštini, a prenosi ovaj portal, dodajući:

„Predsednik opštine Vladimir Gak hvali se kako je Inđija idealno mesto za život porodice, a ljudima ne može da obezbedi vodu za piće, da okupaju decu, napoje stoku“.

Juče je na protest došao i zamenik predsednika opštine i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kako saznaje Sremskomitrovački portal, meštani Krčedina već tri godine pišu o svom problemu nadležnim opštinskim institucijama, ali one ne rešavaju njihov problem.

Iz inđijske JKP „Vodovod i kanalizacija“ poručeno im je da će nov bunar dobiti u oktobru i to ako bude dozvoljavao budžet, a javne nabavke prođu bez smetnji.

Krčedinci su najavili da će svaki dan od 19 do 21 čas blokirati seoske puteve i sve ulaze u selo dok im se ne obezbedi voda.

Više vesti iz ovog grada čitaje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari