Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Lalić objašnjavao gde su na stadionu Partizana krili drogu i oružje 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka, a okrivljeni svedok Srđan Lalić tumačio je sudskom veću detalje iz fotodokumentacije.

Dokazni materijal sačinili su Pripadnici Uprave kriminalističke policije prilikom ulaska u prostorije na stadionu Partizana, takozvanom bunkeru, koji je grupa koristila.

Svedok-okrivljeni je objašnjavao da je na fotografijama unutrašnji deo teretane, sa delom za sedenje gde su se okupljali, a objasnio je i da žardinjere na fotografijama nisu imale formalnu namenu, nego „neformalno, eventualno nešto da se sakrije“.

Na fotografijama je identifikovao i druge prostorije kao što je prolaz do kuhinje, koju su koristili za pripremu i „miksanje“ droge „spid“, ali i razmeravanje narkotika.

U kuhinji su, kako je naveo, bili plakari, u kojima se držalo određena količina droge i elektronske vage za merenje, a u dve komore-frižidera, koji su bili van funkcije, stajalo je, pored droge i oružje.

Lalić je sa fotografija prepoznao i pomoćnu sobu, u koju nije svako mogao da uđe, te naveo da su istu zvali „kancelarija“, a unutra se nalazio ekran za video nadzor kamera, kao i plakar u kome su stajale policijske značke, kese za vakumiranje narkotika i pirotehnika.

On je govorio i o drškama za alat koje su pronađene, te istakao da ih je bilo oko 40 ili 50 u svakom trenutku, različitih vrsta, ali i da su korišćene za nanošenje povreda.

Kako je istakao, na fotografiji se jasno videlo kako na jednoj piše „Poligraf 100 posto“.

Komentarišući fotografije predmeta pronađenih u spuštenom „gips plafonu“, on je objasnio da je to služilo kao skrovište za razne rekvizite, drogu i elektronske vagice.

Objasnio je i kako se krila droga i oružje u naslonima stolica, a za pištolj koji je tamo pronađen nije mogao da kaže odakle potiče.

Na fotografijama su prikazane i pronađene sekire i mačete.

Optuženi Nebojša Janković u sudnicu je došao u beloj majici kratkih rukava, a na desnom rukavu isticalo se crno slovo „Z“. Na donjem delu slova nalazilo se ćiriličnim slovima ispisano „a pravdu“.

Tokom današnjeg pretresa bilo je i primedbi advokata da se promeni procesni tok, odnosno da se danas ne prikazuje fotodokumentacija, što je sudsko veće odbilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari