Vučić o suđenju Belivukovoj grupi: Znali smo da je snajper za mene, Lalić ne sme da laže 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srđan Lalić svedok-okrivljeni i on pred sudom ne sme da laže, jer ako to učini gubi mogućnost saradnje i dogovora koji je postigao sa Tužilaštvom.

Odgovarajući na pitanje o svedočenju Lalića pred Specijalnim sudom na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i navodima da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer platio pet miliona evra za ubistvo predsednika Srbije, Vučić je rekao da je Lalić svedok-okrivljeni koji se nagodio da odleži kaznu zatvora od 18 godina, umesto „40, 50, 60“.

„On je mlad čovek, on sebe spasava govoreći istinu. Druga je stvar što ruši sve laži i neistine koji su drugi izgovarali proteklih godina, a to govori i kakva se kampanja kriminalizacija vlasti provodila“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da su službe bezbednosti znale sve šta je pripremano „i tog dana, znali smo da je snajper za mene i nadležne službe su obavile svoj posao“.

„Uradile su svoj posao, za razliku od onih koji to nisu učinili 2003. godine“, rekao je Vučić i ocenio da je mnogima promaklo da je Lalić rekao da je bilo mnogo umešanih ljudi iz srpskih službi i crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost.

„Naše službe i tužilaštvo će imati mnogo posla da se time bave. Ovo je prvi put da smo to javno čuli, iako smo znali o umešanosti pojedinaca iz različitih službi regiona“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari