Nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi: Svedok saradnik tvrdi da je bilo planirano postavljanje eksploziva u tržnim centrima 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Srđan Lalić svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv grupe Veljka Belivuka danas je opet bio pitan o navodnim namerama grupe da nasilno svrgnu vlast u Srbiji.

Odgovarajući na pitanja okrivljenog Nebojše Jankovića Lalić je rekao da je u slučaju hapšenja članova grupe bilo planirano postavljanje eksploziva u tržnim centrima.

Na pitanje ko bi bio zadužen za to Lalić je rekao da se taj plan nije razrađivao, ali da bi to verovatno „palo na njih dvojicu i braću Budimir“.

Na tvrdnje Jankovića da on to nikada ne bi uradio, Lalić mu je odbrusio: „Šta će nam onda pet kila eksploziva? Da ih uramimo“.

Upitan o pet miliona evra koje je vođà kavačkog klana poslao u te svrhe Lalić je rekao da nije siguran kod koga je bio novac, kao i da nije bio podeljen članovima grupe.

Što se tiče pripremnih radnji za svrgavanje vlasti svedok je ponovio da su bili zloupotrebljeni nalozi na društvenim mrežama, te da je bila planirana upotreba navijačke infrasrtukture.

Lalić je rekao da je upotreba snajpera bila poslednja opcija, te da je glavna meta bio predsednik Srbije koga je grupa doživljavala kao najveću pretnju.

On je dodao da nije bilo reči ko bi mogao da dođe na vlast i da bi to mogao da bude bilo ko.

Upitan o organizatorima prevrata, Lalić je imenovao Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Radoja Zvicera i advokata Dejana Lazarevića koji je uhapšen pod sumnjom da je bio član grupe Darka Šarića.

Svedok saradnik je dodao da je Lazarević, koji je pre hapšenja zastupao Belivuka i Miljkovića, snabdevao klan validnim informacijama.
Na Jankovićevo pitanje ko bi izveo planirani državni udar, Lalić je rekao članovi kavačkog klana i „otuđena ekipa iz službe“ bez preciziranja na koju službu misli.

Osim priče o državnom udaru Srđan Lalić je na današnjem pretresu govorio i o ubistvima vlasnika Pink taksija Miroslava Rajkovića i Teodora Gaćeše, tvrdeći da je za ubistva odgovoran Miljković.

Svedok je rekao da mu je Miljković ispričao da je ašovom ubio Rajkovića, te da je on pretpostavio da je on odgovoran i za drugo ubistvo.
Srđan Lalić je, podsetimo, sklopio sporazum sa tužilaštvom po kojem je u zamenu za svedočenje dobio kaznu u trajanju od 18 godina.

Grupa Veljka Belivuka okrivljena je sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari