Hrkalović negirala da se ona spominje u komunikaciji Belivuka i Vučkovića 1BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Nastavljeno je suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, po optužnici za trgovinu uticajem.

Dijana Hrkalović negirala je da se ona spominje u telefonskoj komunikaciji Veljka Belivuka i Nenada Vučkovića. Na pitanje sudije da prokomentariše spominjanje „D“ i „Dijana“ u izveštaju o veštačenju telefona Veljka Belivuka ona je odgovorila: „Spominje se i Nebojša i ministar što je važno za moj postupak“. Na insistiranje sudije da se izjasni o spominjanju „D“ i „Dijana“ u komunikaciji Belivuk- Vučković, odgovorila je: „Osporavam da sam to ja“.

Na današnjem suđenju bivšoj državnoj sekretarki se vrši uvid u pisanu dokumentaciju, piše N1.

Hrkalović je rekla da nije učinila nikakvo krivično delo, te da je „tadašnji direktor policije Vladimir Rebić svojim potpisom stavio pečat za kamere“, za koji se, kako je kazala, sad njoj sudi, preneo je portal Nova.rs.

„Takvu odluku da se nešto ukloni, nisam mogla da dam ja, kao državni sekretar, već samo ministar policije“, rekla je Hrkalović.

“Nije mi jasno zašto sve ovo puštamo, valjda bi tužilac u ovom postupku trebalo da dokaže da Dijana nešto nije dostavila. Ovi dokazi koje gledamo su već razmatrani”, rekao je Đukanović.

Đukanović je posle ročišta izjavio da je optužnica protiv njegove klijentkinje „rekla-kazala“.

„Ovo danas što smo videli pokazuje da nema ničega u postupku protiv Hrkalović. Moram da priznam, uopšte mi nije jasno za šta je ona optužena“, istakao je Đukanović.
Tokom prikaza dokumenata koji su dokazi u postupku za reč se javio advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović.

 

Hrkalović je stigla u sud neposreno pre zakazanog suđenja.

Za zloupotrebe položaja optuženi su nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković kao i Milorad ŠušnjiĆ, bivši načelnik PU Novi Sad.

Hrkalovićeva se tereti da je naložila načelniku Dejanu Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Belivuk je pravosnažno oslobođen tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela.

Hrkalovićeva se tereti i da je sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Hrkalović je u policiji počela da radi 2014. godine na mestu zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine. Hrkalović se u maju 2019. godine povukla iz MUP-a.

Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari