Nastavljeno suđenje Dijani Hrkalović: Svedok rekao ko je naložio da se izbriše snimak na kome je otac Nebojše Stefanovića 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Suđenje Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki MUP za trgovinu uticajem, kao i nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću i bivšem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu saslušanjem svedoka Darka Stefanovića, Milenka Mosurovića i Marijane Tasić.

Prvi svedok Darko Stefanović, zamenik načelnika Službe za specijalne istražne metode, na početku suđenja rekao je da poznaje svo troje okrivljenih, odnosno da mu je Dejan Milenković bio neposredni nadređeni, sa Miloradom Šušnjićem je sarađivao, a Dijanu Hrkalović je viđao u službenim prostorijama ali prema njegovim rečima, sa njom nikada nije imao direktnu komunikaciju.

“Na osnovnu naredbe suda za tajno praćenje, dobili smo poziv od suda da izvršimo u jednom beogradskom restoranu. Ja sam sastavio ekipu i obavestio šefa Milenkovića. Nakon nekog trenutka, pozvao me je kolega Milenko Mosurović da mi kaže da je sastanak u restoranu koji drži otac tadašnjeg ministra policije, Nebojše Stefanovića, koji je poznavao Mosurovića i znao je gde radi. Ja sam doneo odluku da on ne ulazi već koleginica Tasić. Obavestio sam o svemu Milenkovića“, rekao je on govoreći o snimku na kome se nalazi otac bivšeg ministra Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović.

Svedok je u svom iskazu rekao da mu je okrivljeni u ovom postupku Dejan Milenković rekao da materijal operativne obrade „Kroše“ treba da se obriše i nikome o tome ne govori jer je na snimku i Branko Stefanović. Istakao je i da mu je rečeno da to prenese svom podređenom Milenku Mosuroviću i da tako postupe.

Stefanović je rekao i da njima naređenja nije izdavala Hrkalovićeva, već da mu je brisanje naložio Milenović.

Podsetimo, ranije su u sudnici emitovani snimci sa sastanku Igora Braunovića, bivšeg v.d. direktora JP „Srbijašume“ i Branka Stefanovića, pokojnog oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića iz maja 2019. godine sa sastanka na kom su se dogovarali oko otvaranja streljane na Košutnjaku.

Dogovor o otvaranju streljane postignut je u bašti restorana Maksim, gde su Stefanović i Braunović sedeli sa još dva muškarca. Ono što oni u tom trenutku nisu znali je da je Braunović bio na merama tajnog praćenja.

Hrkalović i još dvojici okrivljenih sudi se za nekoliko slučajeva, među kojima je i brisanje snimaka na kojima je otac bivšeg ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari