Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka: Svedok saradnik negirao da je grupa palila baklje po krovovima 1foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Miloš Budimir, trećeokrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka danas je u nastavku sudskog postupka postavljao pitanja ključnom svedoku saradniku Srđanu Laliću.

Budimir je, kao i Marko Miljković pre njega, pokušavao da pronađe nelogičnosti u iskazu koji je Lalić ranije dao pred sudom, što se često pretvaralo u prepirku između njega i svedoka saradnika.

Većina njegovih pitanja imala je cilj da ukaže da je Lalić u svom iskazu prećutao neko krivično delo koje mu je bilo poznato, a sve kako bi mu bio raskinut sporazum koji je potpisao sa tužilaštvom. U tom smislu, Budimir je postavio niz pitanja koja su se ticala novca koji je Lalić stekao kriminalom, poslovima kojima se bavio dok je živeo u inostranstvu, ali i prebijanja različitih osoba.

Neka od ovih pitanja provocirala su Lalića otvarajući prepirku između bivših članova Belivukove grupe.

Tako je na Budimirovo pitanje da li je Lalićeva majka zakopala novac na placu njegovog oca, Lalić je odgovorio da nije, ali da je možda to učinila Budimirova supruga.

Nešto kasnije, Budimir ga je pitao od čega mu živi majka i koliko joj iznosi penzija. Na ovo pitanje Lalić je pitao Budimira od čega živi njegova supruga koja vozi novog BMW-a.

Odgovarajući na pitanja o tome ko mu je poklonio sat marke Roleks, Lalić je uzvrstio kontrapitanjem: „Da li si mi ti išta kupio što sam ti spasao život kada sam golim rukama skočio na pištolj Lazara Vukićevića?“

Budimir ga je takođe i pitao kako je moguće da ga Vukićević nije ubio ukoliko je na njega, kako je Lalić u iskazu rekao, pucao sa razdaljine od pola metra.

“Nažalost nije. Ali ne možemo to da ga pitamo jer si ga ti ubio”, odgovorio je Lalić.

Srđan Lalić je takođe negirao da ima ikakva saznanja o tome da su člaovi grupe po bilo čijem nalogu palili baklje u Mirjevu ili da su nekoga vozili na glasanje.

Prepirku između svedoka saradnika i trećeokrivljenog u više navrata pokušavala je da obuzda predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević, insistirajući da se okrivljeni drži teme krivčnog postupka, a da svedok odgovara na pitanja bez dodatnih konstatacija.

Podsetimo, Srđan Lalić važi za ključnog svedoka tužilaštva imajući u vidu da se u optužnici vodi kao petookrivljeni. Pošto je bio u užem krugu klana koji su prema navodima optužnice vodili Veljko Belivuk i Marko Miljković mogao je pred sudom da do detalja opiše neka od ubistava za koje se grupa tereti. Pored Lalića, sa tužilaštvom su sporazume potpisali još dva člana grupe – Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Grupa Veljka Belivuka tereti se za sedam teških ubistava, dilovanje droge i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari