Nataša Kandić: Ja sam cilj tužbe protiv Fonda za humanitarno pravo 1Foto: M.M./ATAImages

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je danas da je u tužbi osmoro zaposlenih u FHP protiv tog Fonda cilj ona.

„U tužbi protiv FHP, cilj je Nataša Kandić. I u javnosti viču ona je zlostavljačica“, napisala je Kandić na društvenoj mreži Iks.

Ona je istakla da je podnošenje tužbe protiv FHP pokušaj da se prikriju nezakonite odluke Upravnog odbora i bivše direktorke FHP Ivane Žanić.

„Podnošenje tužbe protiv FHP je pokušaj da se sačuvaju plate koje je nekima od podnosioca tužbe bivša direktorka povećala za 50 odsto i da FHP krene s nekom drugom politikom prema prošlosti“, istakla je Kandić.

Sindikat radnika i radnica zadužbina, fondacija i udruženja građana saopštio je danas da je osmoro zaposlenih u FHP podnelo zajedničku tužbu protiv poslodavca zbog zlostavljanja na radu i da se se svi podnosioci žale se na postupanje osnivačice FHP Nataše Kandić.

Tužba je podneta nakon neuspešnog pokušaja zaposlenih da zaštitu od zlostavljanja na radu ostvare u internom postupku posredovanja, koji bi po zakonu morao da bude hitan.

Kandić je u nizu na društvenoj mreži Iks napisala da oni koji su podneli tužbu ćute o tome da su u januaru i februaru njih sedmoro, sa još sedmoro ljudi i jedne osobe koja nije radila u FHP, po ličnom pozivu direktorke FHP Ivane Žanić, bez znanja ostalih zaposlenih, dali poverljive izjave protiv nje.

Kandić je dodala i da podnosioci tužbe prećutkuju da je Žanić napustila FHP 12. maja zbog navodne teške bolesti, a 15. maja počela da radi u finskoj ambasadi.

Ona je optužila Žanić da je izmenama Statuta u februaru, osnivačici oduzela pravo da daje saglasnost na izbor novog direktora i da ju je udaljila iz FHP time što joj nije produžila ugovor, ali da je sud te izmene Statuta poništio.

Kandić se u pisanju dotakla i medija i poručili da su „svi mediji zdušno objavili da je Nataša Kandić optužena za zlostavljanje“.

„Neki pišu kao da je to činjenica. Izuzetak su Danas, Peščanik i regionalni mediji“, istakla je Kandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari