Pet avganistanskih vojnika poginulo je juče, a osam je povređeno u napadu snaga NATO-a u Avganistanu (Isaf) u provinciji Logar, južno od Kabula, objavili su avganistanski zvaničnici.


NATO je potvrdio ubistvo „greškom“ pet avganistanskih vojnika u operaciji koalicije. „Možemo da potvrdimo da je najmanje pet avganistanskih vojnika greškom ubijeno jutros tokom operacije u istočnom Avganistanu“, rekla je za agenciju Frans pres portparolka NATO-a Katlin Snou.

Pogođena je baza avganistanske vojske na brdu u oblasti Šark. „Amerikanci su bili na tom položaju ranije, a od kad su ga napustili, tu je raspoređena avganistanska vojska“, rekao je portparol lokalnih vlasti Kalilulah Kamal. On je rekao da se radi o napadu bespilotne letilice. Ubistvo pet vojnika može dalje da zategne odnose između vlade u Kabulu i njenih saveznika iz NATO koji se bore protiv talibanskih pobunjenika svrgnutih s vlasti 2001. Kako navodi Bi-Bi-Si, ovaj incident će sigurno dodatno naljutiti avganistanskog predsednika Hamida Karzaija, koji je oštro kritikovao napade bespilotnih letilica snaga NATO-a na položaje pobunjenika u kojima su često stradali civili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari