NDNV: Izbor Nenada Ćaćića šamar ideji javnog servisa 1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je postavljanje Nenada Ćaćića na mesto glavnog i odgovornog urednika Prvog programa RTV šamar ideji javnog medijskog servisa i nastavak kontinuiranog ponižavanja novinarstva i građana Vojvodine, koje se u sprovodi u toj medijskoj kući.

Negativna selekcija na RTV dovela je do toga da su najbolji urednici i novinari, koji su dali doprinos njegovom profesionalnom usponu, ili ostali bez posla ili smenjeni i postavljeni na ponižavajuće pozicije uz izuzetno niske plate, dok ovom kućom rukovode osobe čija je jedina preporuka – poslušništvo, smatra NDNV.

U saopštenju se navodi je da dopisnika Tanjuga Nenada Ćaćića za mesto glavnog i odgovornog urednika preporučila jedino bliskost sa režimom i lokalnom ispostavom Srpske napredne stranke (SNS), jer je u pitanju osoba koja nema iskustva u radu na televiziji, niti poznaje njenu tehnologiju.

Ćaćić je izabran iako se na konkurs za glavnog i odgovornog urednika prijavilo ukupno šest osoba, među kojima i oni koji su za razliku od njega ispunjavali uslove konkursa, imali potrebnu stručnost i značajno iskustvo u radu na televiziji, ukazuje NDNV.

U saopštenju NDNV zahteva od rukovodstva RTV da javno objavi profesionalnu biografiju Nenada Ćaćića, koju je dostavio kao deo konkursne dokumentacije.

Ćaćić je u aprilu zaposlen na RTV kao pomoćnik urednika Informativnog programa Prvog programa televizije, iako ta pozicija nije postojala u sistematizaciji radnih mesta na RTV, a paralelno sa radom na javnom servisu nastavio je da izveštava za Tanjug, podseća NDNV. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari