NDNV: Napadi na lokalne novinare predstavljaju direktan atak na javni interes građana 1Foto: Screenshot

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je jučerašnji napad na novinarku portala IN medija u Inđiji Vericu Marinčić i o tome obavestilo Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, saopšteno je danas.

Novinarka Verica Marinčić fizički je napadnuta u prostorijama opštine Inđija, gde je izveštavala sa protesta meštana Čortanovaca zbog ukidanja železničke stanice.

Izveštaj o ovom događu biće prosleđen relevantnim međunarodnim medijskim i novinarskim organizacijama, poručuju iz NDNV.

„NDNV kroz izveštaje svojih lokalnih poverenika iz više gradova i opština u Vojvodini beleži brojne slučajeve diskrimancije novinara od strane lokalnih moćnika“, navodi se.

Upozorava se da diskriminacija i napadi na lokalne novinare predstavljaju direktan atak na javni interes lokalnih zajednica i na osnovna prava građana koji u njima žive.

„Pozivamo građane da se solidarišu sa novinarima koji osiguravaju njihovo pravo na informisanje, jer će jedino tako zaštititi i sebe od političke i bilo koje druge vrste samovolje“, zaključuje se u saopštenju NDNV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari