NDNV: Predloženi članovi komisija 1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštava da je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, u republičke komisije za ocenu vrednosti medijskih projekata predložio članove nevladinih organizacija, koji će zastupati građane i njihove interese u oblasti javnog informisanja.

U saopštenju se navodi da je NDNV u komisije predložilo osobe „visokih moralnih načela, koji su dugo aktivne na našoj društvenoj sceni i predstavljaju nedvosmislene borce za javni interes“.

Imaju i potrebno medijsko znanje za ocenu vrednosti predloženih projekata, odnosno vrednovanje programskog sadržaja, izvodljivosti i održivosti, ističe NDNV.

Nadamo se da i Ministarstvo kulture i informisanja deli stav NDNV da je izuzetno važno da u stručnim komisijama za medijske projekte budu i predstavnici civilnog sektora, koji će zastupati građane i braniti javni interes u medijskoj sferi iz polja sopstvene ekspertize.

Prema stavu NDNV, mediji se moraju vratiti javnom interesu i građanima i napraviti otklon od vlasti i drugih moćnika, u skladu sa zakonski definisanim javnim interesom u oblasti javnog informisanja.

U republičke komisije predloženi su Aleksandar Popov (Centar za regionalizam), Đorđe Pavićević (Centar za primenjene evropske politike), Aleksandra Đurić Bosnić (Centar za interkulturalnu komunikaciju), Nataša Govedarica (Forum ZfD), Izabela Kisić (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji), Fahrudin Kladničanin (Forum 10), Dragoslav Barzut (LGBT organizacija „Da se zna“), Dragan Dobrašinović (Koalicija za nadzor javnih finansija) i Ivan Grujić (Edukacioni centar Leskovac).

Kako se objašnjava u saopštenju, NDNV će svoje kandidate predložiti u okviru liste kandidata Koalicije novinarskih i medijskih udruženja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari