Ne davimo Beograd podržao meštane i aktiviste koji se bore protiv otvaranja kamenoloma u Kosjeriću: SNS vlast shvata kao vlasništvo (VIDEO) 1Foto: Jelena Diković/Danas

Predstavnici i predstvnice Ne davimo Beograd posetili su danas Kosjerić gde su pružili podršku meštanima i aktivistima koji se bore protiv otvaranja kamenoloma u blizini njihovih kuća.

Podsetimo, u mestu Gradina koje pripada opštini Kosjerić a koje se nalazi na putu ka Užicu, lokalni aktivisti i meštani iznad čijih kuća se planira otvaranje kamenoloma skoro dve godine protestuju.

Oni strahuju da će izvođenje radova od strane firme KAMENOLOM GRADINA DOO ostaviti brojna domaćinstva bez pijaće vode, a da će se na njihovim prozorima taložiti slojevi prašine dok će deca prolaziti neposredno pored mesta koje se minira pešačeći u školu.

Udruženje građana „Odbranimo Gradinu“ sve vreme ističe da pomenuti izvođač nema neophodne dovole za izvođenje svojih radova kojima će građanima garantovati sigurnost, kao i da nadležne nije briga za to.

Pre nekoliko dana, ispred ulaza u zgradu u kojoj živi u Beogradu, pretučen je ekološki aktivista Miroslav Perović, koji se takođe bori protiv otvaranja ovog kamenoloma u Kosjeriću.

Narodna poslanica koalicije Moramo, Jelena Jerinić, kaže za Danas da je veoma emitovno to kako meštani već dve godine istrajavaju u tome da sačuvaju svoje domove a da vlast ne obraća pažnju na njih.

Kako dodaje, Ne davimo Beograd će nastaviti da ih podržava.

„SNS vlast shvata kao vlasništvo. Sve što nije njihovo vlasništvo, oni to privatizuju“, ukazuje Jerinić.

GRADINA KAMENOLOM DOO, osnovana je 2018. godine sa 1.000 dinara osnovnog kapitala prema Agenciji za privredne registre, što je zbunjujuće s obzirom da preduzima projekte ovolikih razmera.

Iz ove firme pozivaju „istinski zainteresovanu javnost“ da im se slobodno obrati ukoliko ih zanima šta zapravo rade u opštini Kosjerić.

„Naš posao nije protivzakonit, a još manje opasan po životnu sredinu. Za sve koji žele da se uvere to naša vrata su im širom otvorena“, istakli su iz Gradine kamenlom ranije za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari